طراحی هتل، یکی از موارد بسیار مهم می باشد زیرا نشان دهنده مشتریان هدف، امکانات وخدماتی است که به افراد ارائه می دهد. به طور کلی هتل ها امروزه به یک تجارت کارآمد بدل شده است و از طرفی بسیاری از افراد برای گذراندن تعطیلات و اوقات خوب از هتل استفاده می کنند که همه این موارد باعث شده است که طراحی هتل بسیار حائز اهمیت باشد. بر همین اساس قصد داریم در این مطلب به بررسی طراحی هتل بپردازیم بنابراین تا انتها با ما همراه باشید.
پروژه های طراحی هتل شرکت مهندسین آژند پنام
طراحی هتل چیست؟
در طراحی هتل به کارکرد و عملکرد آن توجه ویژه ای می شود، از طرفی ظاهر هتل نیز به عنوان یکی از مهم ترین عناصر جذب مخاطب در نظر گرفته می شود. هتل ها از نظر کیفیت به چند دسته اصلی تقسیم می شوند که در اصطلاح عامیانه به تعداد ستاره های هتل تعبیر می شود.
یکی از ایده های مورد استفاده در طراحی هتل تفکیک فضاهای خدماتی و تفریحی است که در آثار لویی کان به خوبی مشاهده می شود.
بیشتر بخوانید: طراحی داخلی کلینیک زیبایی
نکات مهم در طراحی هتل
• مسیر رفت و آمد مهمان ها، تجهیزات و کارکنان باید از هم جدا باشد.
• برای هر اتاق 6 متر مربع، راهرویی با عرض 1.50 تا 1.80 متر نیاز است.
• زباله ها باید در فضای سرپوشیده با ارتفاع سقف 4.35 متر نگهداری شوند.
• محوطه نگهبانی در هر طبقه در امتداد راهروهای منتهی به اتاق مهمان ها در نظر گرفته می شود.
• برای افزایش کارایی بهتر است مسیرهای بین آشپزخانه، تحویل غذا، رستوران تا حد امکان کوتاه باشد.
سه نوع خدماتی که مربوط به غذا و نوشیدنی در هتل می باشد.
• رستوران ها و بوفه ها، از جمله سالن های ضیافت می باشد که نیاز به آشپزخانه ماهواره ای در نزدیکی آن ها می باشد.
• یک یا دو رستوران و اتاق کار که برای سرویس دهی که به یک آشپزخانه نیاز دارد تا مستقیم به رستوران ها و اتاق ها خدمات ارائه دهد.
• امکانات حداقلی جهت صرف غذا در هتل، اما مجهز به رستوران های مجزا که ممکن است دارای اغذیه فروشی شخصی نیز باشد.
طراحی پروژه هتل فرزاد شرکت مهندسین آژند پنام
طراحی آشپزخانه هتل
• مشخص کردن تعداد کارکنان مورد نیاز برای هر قسمت.
• مشخص کردن تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای هر بخش.
• اختصاص دادن فضاها جهت کاربری مورد نظر.
توجه داشته باشید در رستوران هتل های متوسط برای هر صندلی یک متر مربع فضا لازم است. این اندازه برای هتلی که مجلل باشد به 1.2 متر مربع می رسد.
خدمات خشکشویی هتل به سه صورت طراحی شده است:
• اجاره ملحفه یا قرارداد با خشکشویی های خارج از هتل.
• قسمت مرکزی که در داخل طراحی هتل و توسط دپارتمان های آن انجام می شود.
• خشکشویی در همان مجموعه و ساختمان با مدیریت هتل.
بیشتر بخوانید: طراحی و اجرای ساختمان
طراحی اتاق های هتل
بسته به فضای موجود، اتاق ها شامل یک قسمت نشیمن با صندلی، تلویزیون، میز، یخچال و کمد می باشند. دقت داشته باشید وجود ستون در طراحی اتاق اصلا جالب نیست. همچنین برای دریافت نور و انرژی، اتاق باید فضای کافی برای نصب پنجره داشته باشد و امنیت و پوشش آن با چیدمان اصولی تخت نسبت به پنجره و استفاده از پرده با متریال و اندازه مناسب تضمین شود.
ابعاد تخت
• تخت دو نفره 100*200 سانتی متر
• تخت دو نفره 150*200 سانتی متر
• تخت دونفره بزرگ 165*200 سانتی متر
• تخت دو نفره بسیار بزرگ 200*200 سانتی متر
حداقل فضای مورد نیاز برای اتاق ها
• اتاق یک نفره: 4.50*4.10 متر
• اتاق دو نفره: 4.50*4.50 متر
فضایی به ابعاد حداقل 2.50×3.80 متر به عنوان حمام و سرویس بهداشتی به این اتاق ها اضافه شده است.
بیشتر بخوانید: طراحی داخلی آپارتمان
اشتباهات متداول در طراحی هتل ها
طراحی و اجرای هتل ها مانند سایر مکان ها و پروژه ها شامل اصول و استانداردهایی است که البته کمیت، اعداد و ارقام این استانداردها بسته به مساحت زمین، کیفیت هتل و کاربری های خاص آن تغییر می کند. طبیعی است که برای ذکر اشتباهات رایج در طراحی هتل ابتدا باید به این اصول و استانداردها توجه کرد و سپس اشتباهات و خطاهای رایج را مطرح کرد. بنابراین در این مقاله بدون اغراق به بیان نمونه هایی از اشتباهات متداول در طراحی هتل می پردازیم.
اختصاص فضاهای ویژه در هتل مهمترین بخش معماری داخلی آن می باشد. هتل ها معمولاً شامل تعداد مشخصی اتاق هستند، لابی، پیشخوان و رستوران، هر یک از این فضاها باید به بخش های اختصاصی کوچکتری تقسیم شوند. اما هتل های با کیفیت بالاتر، فضاهای دیگری مانند پارکینگ، سالن آمفی تئاتر، رستوران های بیشتر برای گروه های غذایی خاص، کافی شاپ، نمازخانه، فضای بازی، کافی نت، فضاهای ورزشی و موارد دیگر که هر کدام اصول و استانداردهای خاص خود را در بر می گیرند.
مهمترین اشتباه در طراحی هتل
توجه بیش از حد به طراحی نمای بیرونی هتل ها نسبت به طراحی داخلی، از مهمترین اشتباهاتی است که اکثر مهندسین طراحی و معماری مرتکب می شوند. این توجه بیشتر به لابی، رستوران و فضاهای عمومی است تا طراحی و ساخت اتاق ها و فضاهای داخلی که ممکن است در کوتاه مدت نظر مشتری را جلب کند، اما در بازه زمانی طولانی مطمئنا به نفع مدیران هتل نخواهد بود.
توجه خاص به امنیت هتل
طراحی محوطه هتل باید به گونه ای باشد که مهمان ها احساس امنیت و آرامش داشته باشند و از طرفی مصالح و متریال مورد استفاده باید به صورتی باشد که علاوه بر امنیت (مقاوم در برابر زلزله و آتش سوزی) حریم خصوصی نیز حفظ شود و از انتقال صدا از اتاقی به اتاق دیگر جلوگیری کنند.
در نظر گرفتن فضای کم برای سرویس بهداشتی و حمام در یک اتاق متوسط و بزرگ یکی از اشتباهات رایج در طراحی هتل است. تصور کنید مسافر در هتل تنها است و باید حوله، لباس و لوازم مورد نیازش را در حمام همراه داشته باشد که عدم فضای کافی برای او ناخوشایند خواهد بود. بنابراین بهتر است فضای سرویس بهداشتی از حمام مجزا باشد و در صورتی که این امکان وجود ندارد باید فضای هر یک از آن ها با فاصله مناسب از یکدیگر طراحی و اجرا شوند. همجنین حمام و سرویس بهداشتی در برخی اتاق ها فاقد دریچه و تهویه مناسب هستند که این امر مسافرین را نیز آزار می دهد.
توجه به سهولت کاربری هتل و آسایش مسافرین
طراحی راهروها و لابی باید به گونه ای باشد که علاوه بر ظاهری زیبا، سهولت و آسایش مسافرین در نظر گرفته شود. به عنوان مثال ممکن است وجود ستون در لابی وسیع اجتناب ناپذیر باشد اما مهم است به گونه ای طراحی شود که مزاحمتی برای مسافرین نداشته باشد.
در رابطه با تعبیه درها و پنجره ها نیز باید دقت شود تا هوا و انرژی در تمام فضا جریان داشته باشد. همچنین استفاده از درهایی با چشمی الکترونیکی می تواند امنیت مسافرین را تضمین کند و از طرفی از ایجاد صدای اضافی جلوگیری می کند که نهایتا موجب آسایش مسافرین می باشد.
ارتفاع زیاد پیشخوان هتل ها
یکی از مشکلاتی که مسافرین معمولا از آن شکایت دارند، ارتفاع بیش از حد پیشخوان هتل ها می باشد. اصولا پیشخوان جهت پیشگیری از مزاحمت کودکان کمی بلند طراحی و اجرا می شود اما در صورتی که ارتفاع آن از میانگین قد یک انسان معمولی بیشتر باشد، باعث نارضایتی مسافرین و مهمانان می شود.
توجه به ظرفیت آسانسور
از دیگر اشتباهات رایج در طراحی و اجرا هتل، در نظر گرفتن فضای کوچک و ظرفیت کم آسانسور می باشد که موجب تجمع افراد منتظر جهت استفاده از آسانسور می شود. این مشکل ممکن است موجب هجوم افراد به آسانسور و ایجاد ازدهام شود و از طرفی باعث بروز حوادث خطرناک شود.
توجه به طراحی پله های اضطراری هتل
پله های اضطراری یکی از بخش های مهم در ساختمان های بلند می باشد که عدم وجود این پله ها می تواند موجب بروز مشکلات جبران ناپذیری شود. بنابراین در نظر گرفتن فضایی برای پله های اضطراری امری ضروری می باشد که در طراحی آن باید نکات مهمی را در نظر گرفت. به عنوان مثال طراحی پله های اضطراری باید به گونه ای باشد که مزاحمت یا تداخلی با درها، پنجره ها و ورودی اتاق ها نداشته باشد.
کلام آخر
طراحی اصولی هتل می تواند کمک بزرگی به جذب مسافرین کند زیرا یک طراحی اصولی و زیبا، تجربه ای دلنشین و به یاد ماندنی در مسافرین ایجاد می کند. بنابراین در همان ابتدا از متخصصی و طراحان مجرب بهره مند شوید تا آینده کاری خود را به بهترین وجه تضمین کنید.