بازسازی ویلا یکی از پروژههای ساختمانی میباشد که در برخی موارد ممکن است با پیچیدگیهایی همراه باشد. ممکن است به مرور زمان متریال ویلا قدیمی و فرسوده گردد و نیاز به بازسازی و نوسازی داشته باشد. همچنین نقشه ویلا نیاز به اصلاح و تغییر داشته باشد. در ادامه درباره اهمیت بازسازی ویلا و مراحل انجام آن اطلاعات جامعی در اختیار شما قرار می دهیم. در ادامه با ما همراه باشید…
بازسازی ویلا با چه هدفی انجام می شود؟
افراد بنا به دلایل مختلفی ممکن است جهت بازسازی ویلاهای خود اقدام نمایند. بسیاری از افراد پس از گذشت چند دهه اقدام به بازسازی ویلاهای کلاسیک خود مینمایند و به دنبال ایجاد سبکی مدرن با توجه به پیشرفت تکنولوژیهای مورد استفاده میباشند. برخی دیگر نیز پس از خرید یک ویلای جدید با توجه به نیازهایی که دارند ممکن است به دنبال ایجاد تغییراتی در تعداد اتاقها و یا جابه جایی برخی قسمتهای آن باشند. اما در اکثر موارد مالکین ویلا به دنبال بازسازی بخشهای فرسوده و نوسازی ویلاهای خود میباشند.
بیشتر بخوانید: طراحی داخلی خانه دوبلکس
برخی از نکاتی که در بازسازی ویلا تاثیرگذار میباشند عبارتند از:
- مکانی که ویلا در ان واقع شده است (داخل شهر، خارج شهر)
- مدت زمانی که از ساخت ویلا گذشته است
- ابعاد ویلا و میزان محوطهی خارجی
- جنس مصالح به کار رفته در ویلا (بیشتر ویلاهای قدیمی از چوب، سفال و یا تخته سنگ ساخته شدهاند)
- تعداد طبقات ویلا (اکثر ویلاهای یک طبقه بوده اما در برخی موارد ممکن است چندین طبقه داشته باشند)
مراحل بازسازی ویلا
گاهی اوقات میزان بازسازی و نوسازی ویلا به حدی است که جز اسکلت و نمای خارجی هیچ نشانی از ساختمان قبلی به جا نمیماند. به همین دلایل مراحل بازسازی ویلاها ممکن است بسیار مختلف باشد اما به طور کلی مراحل معمولی که در بازسازی یک ویلا طی میشود شامل این مراحل میباشد:
- تهیه نقشه بازسازی
پیش از هر قدمی لازم است به تغییراتی که مورد نیاز کارفرما میباشد توجه شود و نقشههای بازسازی ویلا منطبق بر آنها تهیه شود. برخی از موارد کلی که در بازسازی ویلا مورد توجه قرار میگیرد شامل این موارد میشود:
- افزایش نورگیری ویلا
- مدرن کردن سرویس بهداشتی
- تغییر دکوراسیون آشپزخانه
- اضافه کردن طبقه و یا بخشهایی به ویلا مانند سرویس بهداشتی اضافی، استخر، گاراژ، فضای نشیمن در حیاط، فضای بازی و یا زمین ورزش
- تغییر برخی از دیوارهای داخلی
- نصب پنجرههای جدید عایق
- سیم کشی مجدد برق
- لوله کشی مجدد آب و فاضلاب
- بازسازی سقف
- نوسازی کفپوش
- ایجاد حیاط خلوت و یا ایوان
بیشتر بخوانید: طراحی و اجرای ساختمان
اولین ویلاها ساختمانی ساده داشتند اما با گذشت زمان و پیشرفت های صنعتی به تدریج بخشهای بیشتری به دکوراسیون داخلی و بخشهای خارجی ویلا افزوده شده است بنابراین طبیعی میباشد که بازسازی ویلاهای قدیمی نسبت به ویلاهای جدید به مدت زمان و هزینهی بیشتری احتیاج دارند.
- دریافت مجوزهای لازم
در برخی مناطق شهر لازم است هرگونه تغییری که در نمای بیرونی ساختمان مانند اضافه کردن ایوان، اضافه کردن یک طبقه، اضافه کردن استخر، گاراژ و غیره باید با دریافت مجوز از سوی شهرداری منطقه باشد. بنابراین پیش از اینکه هرگونه بازسازی اساسی را شروع نمائید ابتدا مجوزهای این بازسازی را باید دریافت نمائید تا با هیچ گونه مشکل اداری و قانونی مواجه نشوید.
- برنامه ریزی و زمان بندی
پس از تهیه نقشهی طراحی اولیه و تائید آن از سوی کارفرما باید برنامه ریزی را شروع نمائید. در هنگام برنامه ریزی باید زمان اصلی بازسازی را به تغییرات اساسی بازسازی ویلا اختصاص دهید. به عنوان مثال اگر قرار است طبقه و یا بخشی مجزا به ویلا اضافه نمائید باید در شروع کار این تغییرات اصلی را اجرا نمائيد.
در هنگام برنامه ریزی باید زمان لازم برای هر مرحله را پیش بینی نمائید، با پیمانکاران مختلف جهت بازسازی هر قسمت در زمان مشخص تماس بگیرید و پس از تخمین بودجه و با موافقت کارفرما قراردادهای لازم را با پیمانکارانی که در مراحل مختلف بازسازی ویلا باید با آنها همکاری داشته باشید منعقد نمائید.
بیشتر بخوانید: طراحی داخلی آپارتمان
نکات مهم در بازسازی ویلا
پیمانکاران و شرکتهایی که در بازسازی ویلا با آنها مواجه خواهید بود شامل این گروها میشوند:
- مهندس معمار
- برق کار
- لوله کش
- نجار
- نقاش
- شرکتهایی که در ایجاد فضای سبز و نمای بیرونی و …. فعالیت دارند.
با اینکه مراحل بازسازی ویلا به صورت یک سیر خطی میباشد و ورود به مرحلهی بعدی نیازمند تکمیل مرحلهی قبلی میباشد اما در برخی موارد امکان پیشبرد بخشهای مختلف در کنار هم میباشد به عنوان مثال اضافه کردن استخر میتواند همزمان با تعویض لولههای ساختمان به صورت همزمان انجام شود. بنابراین جهت کاهش زمان بازسازی ویلا به این موارد باید دقت شود.
به طور کلی مراحل بازسازی ویلا به این ترتیب جلو میروند:
- فنداسیون و تغییرات کلی در ساختمان مانند تعویض تیرچهها و دیوارها
- بازسازی سقف
- تعویض لولههای آب و فاضلاب
- تعویض برق کشی ساختمان
- تعویض پنجرهها
- کاشی و سرامیک
- نقاشی و یا کاغذ دیواری
- تعویض دکوراسیون و نوسازی وسایل
نتیجه گیری
پس از اتمام تمام مراحل بازسازی ویلا ممکن است که تمایل داشته باشید تجهیزات داخلی مانند مبلمان، سیستم صوتی و یا وسایل آشپزخانه را نیز تغییر دهید. در این مرحله میتوانید از راهنماییهای یک طراح داخلی جهت انتخاب چیدمانی متناسب با فضای جدید ویلای خود بهره ببرید.
https://www.refreshrenovations.com.au/articles/how-to-renovate-a-villa